Ταξίδι στον Άρη

by Γιώργος Πλεύρης | Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2009 in , |H NASA δημιούργησε ένα διαδραστικό δικτυακό τόπο που επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν τον πλανήτη Άρη. Η ιστοσελίδα ονομάζεται Be a Martian (Γίνε Αρειανός).
Η ιστοσελίδα beamartian.jpl.nasa.gov καλεί το κοινό να βοηθήσει τους ερευνητές στη δουλειά τους, όπως στη βελτίωση των χαρτών του Κόκκινου Πλανήτη για παράδειγμα. Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση "Μία συνεργασία των χιλιάδων συμμετεχόντων μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να κάνουν τους χάρτες πιο ακριβείς".
Ο επικεφαλής του προγράμματος εξερεύνησης του Άρη της ΝΑΣΑ Νταγκ Μακουίστον τόνισε ότι "ζούμε σε μία εποχή όπου ο καθένας μπορεί να είναι ένας εξερευνητής". Ο Μισέλ Βιότι, επίσης ερευνητής της ΝΑΣΑ τόνισε ότι "Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία από τον 'Αρη και παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένας στρατός παρατηρητών για να εξετάσουν αυτές τις πληροφορίες, η βοήθεια στην ταξινόμηση και την αποκρυπτογράφηση είναι πολύ σημαντική". Από την πλευρά της η Microsfot τόνισε μέσω του Μαρκ Μέρκιουρι, υπεύθυνο καινοτομίας της εταιρίας ότι Το ενδιαφέρον αυτής της εμπειρίας δεν είναι μόνο η ανακάλυψη του Άρη από το κοινό αλλά και η ενθάρρυνση πολλών ομάδων ανθρώπων να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα τα οποία οι υπολογιστές δε μπορούν επιλύσουν μόνοι τους".
Στην ιστοσελίδα beamartian.jpl.nasa.gov περιέχονται εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες από τον Κόκκινο πλανήτη, πολλές από τις οποίες δεν έχουν δημοσιευθεί ποτέ.

0 σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Γυμνάσιο Οινόης

Ταχυδρομική Διεύθυνση : Οινόη Καστοριάς

Ταχυδρομικός Κώδικας - Πόλη : 52050 Καστοριά

Ιστοσελίδα: http://gymnasioinois.blogspot.com/

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: mail@gym-oinois.kas.sch.gr

gymnasioinois@gmail.com

Τηλέφωνο & Τηλεομοιότυπο: 2467092211

Πληροφορίες : Γιώργος Πλεύρης

Ετικέτες

Πού είμεθα;

Προβολή Γυμνάσιο Οινόης σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΜΑΣ ΕΙΔΑΝ


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Αρχειοθήκη

ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ

Για μένα