Διαμαρτυρία για την πρόθεση κατάργησης του Γυμνασίου Οινόης

by Γιώργος Πλεύρης | Παρασκευή, Φεβρουαρίου 11, 2011 in |


Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου έγινε συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Οινόης με την Διευθύντρια της ΔΔΕ Καστοριάς με θέμα την επικείμενη κατάργηση του Γυμνασίου. Παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Χατζησυμεωνίδης Ε., ο αρμόδιος για θέματα παιδείας αντιδήμαρχος, σύσσωμος ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων,ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Οινόης, ο σχολικός σύμβουλος κ. Μακρής Χάρης, όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων και φορέων. Ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση παραβρέθηκε και ο καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Στάθης Πελαγίδης.
Όλοι οι παριστάμενοι, πλην της κυρίας Τέγου και του κυρίου Μακρή, τόνισαν ότι δεν πρέπει τίθεται κανένα θέμα και ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ή σκέψη για την κατάργηση του Γυμνασίου. Υπήρξαν πάρα πολύ έντονες αντιδράσεις στις προθέσεις του Υπουργείου να θέσει θέμα κατάργησης του σχολείου.
Ο Δήμαρχος Καστοριάς δήλωσε την σαφέστατη πρόθεσή του να προτείνει όχι μόνο τη διατήρηση του σχολείου αλλά και την ενίσχυσή του.
Ο Στάθης Πελαγίδης δήλωσε ότι ακόμα και η σκέψη κατάργησης του Γυμνασίου αποτελεί ύβρι και η πιθανή κατάργησή του έγκλημα κατά της τοπικής κοινωνίας.
Ο Διευθυντής του σχολείου Γιώργος Πλεύρης απέδειξε με ατράνταχτα επιχειρήματα ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος για κατάργηση του Γυμνασίου. Το σχολείο συγκεντρώνει όλα τα παιδαγωγικά, κτηριολογικά, θέσης, απόστασης, παραμεθορίου, καινοτομίας, πρωτοβουλιών, γεωμορφολογικά και εθνικά κριτήρια για την συνέχιση του ρόλου του.
Εντονότατες επίσης ήταν οι αντιδράσεις των γονέων και κατοίκων της περιοχής για τις προθέσεις κάποιων να καταργήσουν το Γυμνάσιο της Οινόης καθώς και για την ασάφεια των απαντήσεων.

0 σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Γυμνάσιο Οινόης

Ταχυδρομική Διεύθυνση : Οινόη Καστοριάς

Ταχυδρομικός Κώδικας - Πόλη : 52050 Καστοριά

Ιστοσελίδα: http://gymnasioinois.blogspot.com/

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: mail@gym-oinois.kas.sch.gr

gymnasioinois@gmail.com

Τηλέφωνο & Τηλεομοιότυπο: 2467092211

Πληροφορίες : Γιώργος Πλεύρης

Ετικέτες

Πού είμεθα;

Προβολή Γυμνάσιο Οινόης σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΜΑΣ ΕΙΔΑΝ


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ

Για μένα